Αποφυλάκιση της Χαλίντα Τζαράρ από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ

jarrar

Στο πλαίσιο της εκεχειρίας ανάμεσα στο σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και της Χαμάς, στις 19/01 απελευθερώθηκαν 90 παλαιστίνιοι φυλακισμένοι (κυρίως γυναίκες και παιδιά), με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 3 ισραηλινών ομήρων. Μία εξ’ αυτών είναι η Χαλίντα Τζαράρ, ηγετικό στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP). Το PFLP είναι μία μαρξιστική οργάνωση, που συμμετέχει στο μέτωπο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), στη Δυτική Όχθη και στην ένοπλη παλαιστινιακή αντίσταση.

Η Τζαράρ βρισκόταν υπό κράτηση από τις 26 Δεκεμβρίου του 2023, ενώ πέρασε τους τελευταίους 3 μήνες στην απομόνωση. Η ίδια, μεταφέροντας τις εικόνες του βασανισμού της, σημείωνε: “Πεθαίνω κάθε μέρα. Το κελί είναι σαν ένα μικρό αεροστεγές κουτί. Υπάρχει μόνο μία τουαλέτα στο κελί με ένα μικρό παράθυρο από πάνω, το οποίο σφραγίστηκε μόλις μία μέρα μετά την άφιξή μου. Δεν έχω κανέναν χώρο για να ανασάνω και ακόμα και το παραθυράκι στην πόρτα του κελιού είναι σφραγισμένο. Υπάρχει μόνο ένα μικρό άνοιγμα (σ.σ.: κάτω από την πόρτα), όπου κάθομαι την περισσότερη ώρα για να ανασαίνω. Ασφυκτιώ μέσα στο κελί μου, περιμένοντας να περάσουν οι ώρες, ελπίζοντας να βρω λίγο οξυγόνο για να ανασάνω και να μείνω ζωντανή”.

Έχει φυλακιστεί 4 φορές και έχει περάσει περίπου 7 συνολικά χρόνια σε ισραηλινές φυλακές. Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ χρησιμοποίησε στην περίπτωσή της, όπως και σε χιλιάδων άλλων Παλαιστινίων, το καθεστώς της “διοικητικής κράτησης” δηλαδή, επ’ αόριστον φυλάκιση χωρίς δίκη. Δύο από τις συλλήψεις της έγιναν με εισβολή του ισραηλινού στρατού στο σπίτι της, με ξυλοδαρμούς και τρομοκρατία προς την οικογένειά της. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της, το φασιστικό κράτος της έχει απαγορέψει να παραβρεθεί στις κηδείες των γονιών της και των 2 παιδιών της. Παρ’ όλα αυτά, συνέχιζε τον αγώνα και μέσα στη φυλακή οργανώνοντας τους συγκρατούμενούς της και διδάσκοντάς τους αγγλικά.

Η επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου του 2023 ήταν μία πλήρως δικαιολογημένη πράξη αντίστασης, μετά από 70 χρόνια εκτοπίσεων, βασανιστηρίων και σφαγών των Παλαιστινίων από το κράτος-λεβιάθαν του Ισραήλ. Η παλαιστινιακή αντίσταση κατάφερε να κρατήσει ακέραιες τις οργανώσεις της, να εμποδίσει την εκδίωξη του πληθυσμού της Γάζας και την πλήρη προσάρτησή της από το Ισραήλ και να εξασφαλίσει την απελευθέρωση αρκετών φυλακισμένων Παλαιστινίων. Επέφερε σημαντικό πλήγμα στον IDF και με τους ομήρους δημιούργησε τριγμούς στο εσωτερικό του Ισραήλ και την ίδια την κυβέρνηση. Έκανε καθεστώς μία πλήρη καταδίκη των σιωνιστών δολοφόνων στις συνειδήσεις όλου του κόσμου.

Παρ’ όλα αυτά η Τζαράρ, όπως και οι υπόλοιποι αγωνιστές πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση. Η συμφωνία μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπεί από τον δολοφόνο Νετανιάχου. Δεν ορίζει ρητά το καθεστώς διακυβέρνησης της Γάζας, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις δεν αποχωρούν. Ο Τραμπ ήδη μιλάει για την “ανάγκη” εκτοπισμού όλων των Παλαιστινίων, καθώς γνωρίζει ότι, με το ζήτημα της Παλαιστίνης ανοιχτό, δεν μπορεί να επικεντρωθεί πλήρως στην ανάσχεση του άξονα Ιράν-Ρωσίας στη Μ. Ανατολή. Αντίστοιχα, νεολαία και εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμαστούν για να οικοδομήσουν ένα παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα, το οποίο θα έχει ως προμετωπίδα το σύνθημα “Παλαιστινιακό κράτος ΤΩΡΑ”, απαραίτητη συνθήκη ώστε ο παλαιστινιακός λαός να γλιτώσει ένα επόμενο αιματοκύλισμα.